Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας: Εγκαίνια από τον Δήμαρχο Καρδίτσας

Το δικό του Λαογραφικό μουσείο απέκτησε ο οικισμός της Νεράιδας στην ΤΚ Νεράιδας.

Το Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τις δύο δωρήτριες Φρόσω και Μαρία Μπακόλα.

Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας. Πηγή: Δήμος Καρδίτσας

Παρόντες μεταξύ άλλων στα εγκαίνια ήταν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Κουρτεσιώτης και Ηλίας Σχορετσιανίτης, ο πρόεδρο της ΤΚ Λάμπρος Γάκης, η Δημ. Σύμβουλος Γεωργία Ζήση- Λιάππη, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Β. Ελευθερίου, η κ. Φένια Λέκκα υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας, η κ. Ελπινίκη Αγγελίνα προϊσταμένη των ΓΑΚ και άλλοι.

Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας

Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας. Πηγή: Δήμος Καρδίτσας
Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας. Πηγή: Δήμος Καρδίτσας

Το Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας στεγάζεται σε μια από τις αίθουσες του πρώην Δημοτικού Σχολείου η οποία παραχωρήθηκε με απόφαση του Δήμου Καρδίτσας για να δημιουργηθεί το Λαογραφικό μουσείο (σε άλλη αίθουσα στεγάζεται επίσης η βιβλιοθήκη της περιοχής).

Την δημιουργία του χώρου ανέλαβαν οι δύο δωρήτριες ως προσφορά στον τόπο τους και στη μνήμη του πατέρα τους ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια δάσκαλος στο χωριό. Επίσης πολλές από τις επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες εκτέλεσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος εγκαινιάζοντας το Λαογραφικό Μουσείο Νεράιδας έκανε λόγω για μια αξιέπαινη ενέργεια που έχει πολλαπλά οφέλη. Δημιουργεί ένα χώρο ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας στην περιοχή, ένα χώρο αναφοράς στη λαϊκή παράδοση, ένα χώρο μάθησης και διάσωσης των παραδόσεων μας, ο οποίος θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις αδελφές Μπακόλα για την σημαντική προσφορά τους και ευχήθηκε η ενέργεια τους να βρει και άλλους μιμητές. Επίσης συνεχάρη τον πρόεδρο του χωριού για την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στην περιοχή του και για τις ενέργειες που έκανε για την ολοκλήρωση του μουσείου καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στο να δημιουργηθεί ο εν λόγω χώρος. Τέλος κάλεσε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους επισκέπτες να το επισκεφτούν, ώστε να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Ακολουθήστε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι/ες όλες τις ειδήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;