Νέα μέτρα Covid-19: Πως θα κάνουμε ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα έχουν ισχύ από τις 06.00 της 30 Δεκεμβρίου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων Covid-19 για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, τα μέτρα που εφαρμόζονται στους χώρους εστίασης και διασκέδασης είναι τα εξής:

  • Το ωράριο λειτουργίας στην διασκέδαση και την εστίαση είναι καθημερινά έως τις 24.00 το βράδυ.
  • Απαγορεύεται πλήρως η μουσική
  • Επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο για καθήμενους σε τραπέζι 6 ατόμων χωρίς ορθίους.

Το βράδυ του ρεβεγιόν της 31/12 προς 1/1 της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο θα ισχύει έως τις 02:00 το πρωί, αλλά όλες οι απαγορεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των καθημένων, της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής, θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν.

Ο Υπουργός Υγείας επισήμανε πως απαγορεύεται η διοργάνωση οποιασδήποτε συνάθροισης με χαρακτηριστικά πάρτι, είτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο χώρο.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Όλα τα άλλα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί για έναρξη ισχύος στις 3/1, ισχύουν από αύριο 30 Δεκεμβρίου και έχουν να κάνουν

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για ίδιες μάσκες ή διπλή όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα με πλαφόν θεατών τους 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Ακολουθήστε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι/ες όλες τις ειδήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;