Οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι στην πανελλαδική κινητοποίηση της 14ης Δεκέμβρη

Στην πανελλαδική κινητοποίηση της 14ης Δεκέμβρη θα συμμετέχουν συνταξιούχοι του Βόλου, της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Τύρναβου.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου, της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Τύρναβου.

Στη σύσκεψη αυτή οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι πρέπει : « να εκθέσουμε τις θέσεις μας, τις εκτιμήσεις μας για την πανδημία, γενικότερα τις εξελίξεις στη Δημόσια Υγεία, τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, καθώς και την οργάνωση της δράσης του συνταξιουχικού κινήματος για το επόμενο διάστημα».

Πήραν μέρος οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Πάλμος – Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Ε.Τ.Μ., ο Χρήστος Κολοβός – Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και η Χρυσούλα Ακζώτη – μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, που με τις τοποθετήσεις τους επισήμαιναν: «να είμαστε έτοιμοι για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέες συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς σε κάθε πόλη της χώρας στις 14 του Δεκέμβρη, την ημέρα πανελλαδικής δράσης από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων ειδικά για το νόμο του Χατζηδάκη, που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κάνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σκλάβους του 21του αιώνα».

Επίσης, επισημάνθηκε έντονα η κοροϊδία, όπως ανέφεραν, εκ μέρους του Πρωθυπουργού να πανηγυρίζει μοιράζοντας ψίχουλα με τα φιλοδωρήματα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ δεν αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις, το 0,5% του Α.Ε.Π. του νόμου Βρούτση για το 2020 και 2021, ύψους 1.8 δις ευρώ.

Ακόμα συζητήθηκαν πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις ανατιμήσεις των αναγκαίων καθημερινών λαϊκών αγαθών, τη θέρμανση αλλά και τις απαράδεχτες φορολογήσεις των αναδρομικών με 22% που ληστεύουν στην κυριολεξία τους ταλαιπωρημένους συνταξιούχους οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τα αυτονόητα, τα δικά τους χρήματα που είναι κουτσουρεμένα και καθυστερούμενα με διάφορες προφάσεις από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης Ν.Δ..

Τα αιτήματα που μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα και πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα είναι:

Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
Να αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

ΠηγήΕΡΤ

Ακολουθήστε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι/ες όλες τις ειδήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;