Χριστούγεννα στην Καρδίτσα: Η πόλη “φόρεσε” τα χριστουγεννιάτικα της

Ο φετινός διάκοσμος της πόλης της Καρδίτσας κατά γενική ομολογία είναι μοναδικός.

Πολλοί επισκέπτες μάλιστα την χαρακτήρισαν από τις καλύτερα στολισμένες πόλεις της χώρας. Υπέροχα στολισμένος ο κεντρικός πεζόδρομος, μοναδικά φωτισμένο το κέντρο της πόλης, όμορφα στολισμένο και φωτισμένο το μαγεμένο δάσος και αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε όλες τις γειτονιές, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα.

Φως και λάμψη για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πόλη της Καρδίτσας

Ήδη τόσο οι Καρδιτσιώτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στο κέντρο, αν και ο στολισμός δεν έχει ολοκληρωθεί, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Στην κεντρική πλατεία κυριαρχεί το δέντρο, η φάτνη και το άρμα του Αη Βασίλη.

Όλα έχουν γίνει σημεία συγκέντρωσης και φωτογράφησης για μικρούς και μεγάλους. Εντυπωσιακό επίσης νέο στοιχείο στο φετινό διάκοσμο είναι στην διασταύρωση του κεντρικού πεζοδρόμου με την οδό Βάλβη (στο νοητό άξονα με το κτίριο της δημοτικής αγοράς) έχει τοποθετηθεί μια υπέροχη φωτεινή άμαξα (η κολοκύθα της Σταχτοπούτας) που επίσης έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης και φωτογράφησης.

Πολύ όμορφο εορταστικό διάκοσμο έχουν αποκτήσει και οι πλατείες της πόλης, πλατεία δικαστηρίων, πλατεία δημαρχείου, πλατεία Πλαστήρα, πλατεία Δημητρίου Λάππα κ.λπ. έχουν λουστεί στο φως και δείχνουν μοναδικές ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το Μαγεμένο Δάσος της Καρδίτσας

Το Μαγεμένο Δάσος στην Καρδίτσα έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου.

Το Μαγεμένο Δάσος φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι στήθηκε με τη λογική να μπορεί να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. Στόχος είναι να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού.

Το Μαγεμένο Δάσος της Καρδίτσας

Οι επισκέπτες του δάσους και κυρίως τα μικρά παιδιά, μπορούν να δουν το σπίτι του Άη Βασίλη, το ταχυδρομείο για να στείλουν τα γράμματα τους, την άμαξα της Σταχτοπούτας και τόσα άλλα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν όλες τις ώρες της ημέρας στο Μαγεμένο Δάσος.

Επίσης διάσπαρτα μέσα στο Μαγεμένο Δάσος θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα καλλιτεχνών. Επίσης μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και σε πολλά ακόμη κεντρικά σημεία.

Γενικά όλη η πόλη μοιάζει να έχει βγει από ένα ωραίο παραμύθι!

Ακολουθήστε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι/ες όλες τις ειδήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;